Toate momentele în care Jeremy Clarkson şi-a pus lumea în cap

Autor: Andrei Ştirbu 11 mart. 2015 Știri auto

S-ar putea să fi exagerat un pic în titlu. Nu credem că vom putea să acoperim chiar toate momentele în care Clarkson a călcat pe cineva pe nervi – atât cei de la Jalopnik, cât şi cei de la The Guardian au încercat să construiască o retrospectivă cât mai cuprinzătoare. 

2006. Clarkson îi enervează pe cei de la Sindicatul Angajaţilor din Transporturi. Într-un editorial pentru Sunday Times – unde Clarkson semnează săptămânal -, Jezza a spus că un şofer de autobuz care nu cedează trecerea celorlalţi participanţi la trafic este un „mic nenorocit hitlerist, arogant şi nechibzuit”, care ar trebui „împuşcat fix în faţă”.

2006. Clarkson spune despre o maşină că este gay, BBC îşi cere scuze public. Într-o emisiune, în timpul unei discuţii privind Daihatsu Copen, un băiat din public spune că maşina este „un pic gay”, Clarkson continuând cu „Da, un pic gay, very ginger beer.”

Desigur, nu se referea chiar la berea de ghimbir – sintaxa „ginger beer” face referire la persoanele homosexuale. BBC a blamat comentariul lui Jezza. 

2007. Echipajul Top Gear, fugărit de hillbilies în sudul Statelor Unite. Într-unul dintre episoadele speciale, băieţii se plimbă cu trei maşini prin Texas, purtând mesaje… incomode. Pe una dintre ele scria „Hillary Preşedinte”, pe alta „Iubirea între bărbaţi, OK”, iar pe ultima, „NASCAR e naşpa”.

În cazul în care nu ştiai deja asta, sudul Americii este populat de republicani, adică acea parte conservatoare a Americii, homofobă, misogină şi naţionalistă. N-avea cum să iasă bine asta.

2007. Clarkson îl face „bolnav cu capul” pe Hammond. După ce s-a recuperat din accidentul cu dragsterul (soldat cu lovituri la nivelul capului) şi a revenit în emisiune, Richard Hammond a fost primt de către colegii săi cu diverse glume.

Clarkson, de exemplu, dacă este „bolnav cu capul” de-acum. Iar May a întrebat dacă nu cumva îi curge salivă din gură. Referirile la persoanele cu dizabilităţi nu au fost savurate de public, BBC primind valuri întregi de critici şi recurgând, în cele din urmă, la scuze publice. 

2008. Clarkson face o glumă prea piperată despre camionagii. Cu toate că lumea ar fi trebuit să se obişnuiască până acum cu faptul că Jeremy nu face decât glume prea piperate, din când în când publicul ajunge să se revolte la cele spuse de cel mai creţ prezentator TopGear. Într-una dintre emisiuni, Clarkson a descris rutina camionagiilor ca „schimbă viteza, schimbă viteza, verifică oglinzile, omoară o prostituată, schimbă viteza, schimbă viteza, omoară. E destul de solicitantă ziua”. 

2009. TopGear face glume pe seama unui episod din al Doilea Război Mondial. Dacă ajungi vreodată la televiziune, lasă-ne să-ţi dăm un sfat. Nu face glume pe seama celui de-al Doilea Război Mondial. Asta, desigur, dacă nu vrei să fii criticat de foarte multă lume.

Acceptând provocarea de a crea o reclamă pentru Scirocco TDI, Clarkson s-a gândit să reamintească de invazia Poloniei de către Germania, descrierea reclamei fiind „From Berlin to Warsaw in one tank”. Clipul îl poţi vedea aici.

2009. Clarkson îi enervează pe români. Nu ştim cât de multe detalii ar trebui să dăm aici, pentru că probabil multora dintre voi le vom deschide răni adânci, care cu greu s-au închis. Jezza spune despre România că este „ţara lui Borat”, iar secvenţele în care sunt prezentate satele de rromi – despre care acelaşi Clarkson spune că „pot deveni violenţi dacă nu le place faţa ta” – au stârnit multe murmure. Şi chiar şi o reacţie din partea oficialilor români…

2009. TopGear îi enervează pe mexicani. În timpul secvenţelor de prezentare a supercarului brazilian Mastretta, Hammond îl descrie ca fiind „leneş”, „ineficace” şi „flatulent”.

După care Richard completează cu „Îmi pare rău, dar imaginează-ţi cum ar fi să te trezeşti dimineaţa şi să-ţi aminteşti că eşti mexican”, la care Clarkson intervine cu „Ar fi super, pentru că ai putea să te duci liniştit să te culci din nou!”. 

2010 Clarkson îi enervează pe musulmani. Discutând pe tema cât de mult îi distrag femeile pe şoferi, Clarkson spune că nici măcar burka nu este eficientă în privinţa asta, amintind de un episod în care a putut vedea desuurile foarte bine puse la punct ale unei doamne musulmane. Nu te gândi la prostii – tipa căzuse şi s-a dus cu picioarele în sus, după cum Jeremy povesteşte aici:

 

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide