Cehii au prezentat noul Skoda Kamiq. Gama de motorizări vine cu cinci opţiuni, una dintre ele este pe CNG – VIDEO-GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 26 feb. 2019 Știri auto

Ofensiva modelelor SUV ale mărcii Skoda continuă în pas alert. Crossover-ul Kamiq este un nou model SUV al mărcii din Republica Cehă, alăturându-se modelelor de succes KODIAQ şi KAROQ. Skoda Kamiq va fi lansat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva (5-17 martie).

Noul model îmbinând avantajele SUV-urilor, şi anume poziţia înaltă a scaunelor, vizibilitatea bună, accesul facil în maşină şi coborârea confortabilă, cu avantajele unei compacte: agilitate şi manevrabilitate. Astfel, crossover-ul urban ŠKODA este maşina ideală pentru oraş. Fiind bazat pe platforma modulară a Grupului Volkswagen (MQB), acest model ŠKODA oferă noi sisteme de asistenţă şi numeroase soluţii Simply Clever. Acestea reprezintă unul dintre beneficiile specifice tuturor modelelor ŠKODA, alături de spaţiul generos de la interior. 

Interiorul modelului ŠKODA KAMIQ dispune de noul concept prezentat în premieră odată cu studiul VISION RS. „Linia de caracter” ce înconjoară ecranul liber poziţionat în câmpul vizual imediat al şoferului reflectă liniile capotei motorului şi este totodată un suport ergonomic pentru mâna ce utilizează ecranul tactil. ŠKODA oferă încă o dotare digitală de ultimă oră pentru KAMIQ: afişajul opţional Virtual Cockpit, care are unul dintre cele mai mari display-uri din segment, de 10,25 inchi. Panoul de instrumente cu design nou continuă limbaj de design emoţional al exteriorului. Gurile de ventilaţie laterale se extind în portiere, amplificând vizual senzaţia de spaţiu generos de la interiorul maşinii. 

Panoul de instrumente cu elemente de decor noi şi panourile uşilor frontale dispun de o suprafaţă moale, de înaltă calitate, cu un finisaj cu granulaţie similară structurii cristalului. Această granulaţie va fi specifică şi în viitor modelelor Skoda. Iluminarea ambientală accentuează atmosfera plăcută de la interior şi este disponibilă în nuanţele cupru, roşu sau alb. Culorile adaugă accente vizuale la nuanţele interiorului, creând contraste interesante faţă de cusăturile decorative ale tapiţeriei. Pentru mai mult confort, noua Skoda oferă funcţii opţionale de încălzire a parbrizului, scaunelor din spate şi volanului.

Construit pe baza matricei modulare transversale (MQB), modelul Skoda KAMIQ oferă spaţiu generos la interior. conform standardelor ridicate, specifice tuturor modelelor Skoda. Având un ampatament de 2.651 de milimetri, automobilul oferă pasagerilor din spate şi la nivelul genunchilor mult spaţiu, şi anume 73 de milimetri. Portbagajul are volumul de bază de 400 de litri, care pot fi extins la 1.395 de litri, cu spătarele scaunelor spate rabatate.

Toate motoarele Skoda KAMIQ sunt unităţi cu injecţie directă cu turbocompresoare. Ele vin cu sistem de recuperarea a energiei de frânare, tehnologia Stop / Start precum şi respectarea celor mai stricte standarde de emisii Euro 6d-TEMP.

Vor exista 5 motoare

Motorul de intrare este o unitate pe benzină de 1.0 litru TSI care livrează 70 kW (95 CP). Din capacitatea cilindrică de 1,0 l, acest model cu trei cilindri produce un cuplu maxim de 175 Nm, el fiind conectat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.

Cel de 1.0 litru TSI are o putere de 85 kW (115 CP) şi vine cu o cutie de viteze cu 6 trepte ca dotare standard, dar poate fi echipat cu o opţiune DSG cu 7 trepte ce generează un cuplu de 200 Nm. 

Motorul de vârf este TSI cu patru cilindri, cu o putere de 110 kW (150 CP) şi un cuplu maxim de 250 Nm. Tehnologia ACT opreşte automat două cilindri atunci când sarcina este uşoară, economisind astfel combustibilul. Acest motor este disponibil şi cu DSG cu 7 trepte ca alternativă la cea manuală cu 6 trepte.

Toate cele trei motoare pe benzină sunt echipate cu un filtru de particule de benzină.

Motorul diesel cu patru cilindri 1.6 TDI care livrează 85 kW (115 CP) oferă şi un cuplu de 250 Nm este echipat cu un convertor catalitic SCR cu injecţie AdBlue şi un filtru de particule diesel ca dotare standard. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte ca dotare standard, iar un DSG cu 7 trepte este disponibil ca opţiune.

Cea mai recentă versiune a motorului 1.0 G-TEC este foarte ecologic. Acest motor cu trei cilindri are o putere de 66 kW (90 CP) şi un cuplu de 160 Nm. Este proiectat să funcţioneze pe CNG. Acest lucru generează un nivel de CO2 mai scăzut în comparaţie cu combustibilii convenţionali. Puterea este transmisă printr-o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Modelul Skoda Kamiq oferă sisteme de siguranţă de ultimă oră – Front Assist şi Lane Assist sunt deja disponibile ca standard. Front Assist, precum şi sistemul de frânare de urgenţă, Lane Assist care recunoaşte marcajele benzilor de rulare şi îi ajută pe şofer să ţină banda, Adaptive Cruise Control (ACC), sau  Multi-Collision Brake sunt doar câteva din sistemele prezente pe acest model. 

Sunt disponibile trei sisteme de infotainment pentru noul Skoda Kamiq. Top-of-the-range este Amundsen, acesta este dotat cu un ecran touchscreen de 9,2 inci, printre cele mai mari din cadrul segmentului. Virtual Cockpit are un display de 10,25 inch cu o varietate de cinci tipuri de afişare diferite – Classic, Basic, Modern, Sport şi Extended. Chiar şi sistemul de infotainment Bolero vine cu un ecran de 8 inch, iar cel din nivelul de intrare are un ecran de 6,5 inch. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide