Anvelope run-flat. Ce înseamnă, care sunt avantajele şi dezavantajele lor

Autor: Marius Vișan 24 iun. 2019 Utile
Anvelope run-flat. Ce înseamnă, care sunt avantajele şi dezavantajele lor

O anvelopă de tip run-flat este o anvelopă care este proiectată să reziste la efectele dezumflării atunci când este perforată. Aceasta permite vehiculului să-şi continue deplasarea la viteze reduse – sub 90 km/h, pe distanţe limitate – în general, între 16 km şi 80 km, în funcţie de tipul anvelopei.

Anvelopele run-flat sunt potrivite pentru cazuri de urgenţă. Ele permit rularea continuă după o eventuală pană, mulţumită unor pereţi laterali. Aceşti pereţi laterali împiedică tocirea sau chiar explozia anvelopelor.

Anvelopele run-flat pot susţine greutatea şi sarcina vehiculului, datorită flancurilor ranforsate. Acestea sunt construite dintr-un material special, mai robust, pentru a suporta greutatea maşinii.

Cauciucurile runflat sunt montate pe jante speciale pentru a nu permite desprinderea acestora de pe jantă. 

Deoarece anvelopele run-flat mascheaza foarte bine simptomelor pierderii de aer care însoţesc o pană de cauciuc, acestea necesita un sistem de monitorizare a presiunii din anvelope care sa alerteze şoferul de pierdut presiunea aerului pe afisajul de bord.

Avantaje şi dezavantaje ale anvelopelor runflat

Avantaje

– acestea permit, in caz de pana, rularea până la 80 km şi cu o viteză de 80 km/h

– acestea garanteaza o mai bună stabilitate

– avantajul anvelopelor de acest tip este că nu mai este nevoie de o roată de rezervă

Dezavantaje

– preţul mai mare de achiziţie

– nu toate service-urile sunt echipate pentru a monta anvelope run-flat

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide